Ministarstvo kulture i medija RH objavilo Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini  kroz koji će se dodjeljivati potpore vizualnim umjetnicima za umjetničko istraživanje i edukaciju umjetnika, realizaciju novih radova, prezentaciju rada te poticaji umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.

 

Slijedom prethodnih najava Ministarstvo nastavlja s komplementarnim modelima potpora primarno usmjerenima prema samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture.

 

Ministarstvo kulture i medija kroz trajni dijalog s klasterom strukovnih udruga koje djeluju u području vizualnih umjetnosti nastoji identificirati potrebe vizualnih umjetnika te objavom javnih poziva kontinuirano poticati njihov rad i stvaralaštvo u okolnostima prouzročenima pandemijom koje su znatno otežale ili onemogućile njihov rad.

 

Potpore se dodjeljuju u dvije kategorije: Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti i Poticaj umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.

 

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini mogu se podnositi od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva do 16. ožujka 2021. godine.

 

>> Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini  

 

Izvor: Ministarstvo kulture i medija RH