Mersad Berber Artionica organizirana u sklopu izložbe “Allegro Vivace” u Galeriji sv. Krševana

U sklopu 61. Međunarodnog dječjeg festivala šibenski mališani su mogli uživati u umjetnosti na najbolji mogući način, učeći i stvarajući umjetnost u sklopu Mersad Berber Artionica.

 

I dok su prošlogodišnji polaznici savladali tehniku dubokog tiska “Suha Igla” i izrada bakroreza , ovogodišnji su naučili slikarovu specijalnost – grafiku i kombiniranu tehniku, s naglaskom na izradu drvoreza, grafičkog printa, te crteža , po kojoj je Mersad Berber bio i međunarodno priznat i proslavljen. Po završetku Artionica baš poput najvećih umjetničkih imena polaznici su izložili svoju umjetnost u sklopu Završne izložbe dječjih radova.

 

 

Iako se Artionica u Šibeniku održala drugu godinu za redom, ovogodišnje izdanje je bilo baš poput onog zagrebačkog u Klovićevim dvorima,  gdje su najmlađi polaznici bili okruženi umjetnošću  kakvu su i stvarali. Naime, u Galeriji sv. Krševana, otvorena je izložba Allegro Vivace Mersada Berbera na kojoj je izložen opus Dubrovačkih flora, infantkinja i konja, koji slavi ljepotu, život i transformaciju žene i djeteta.  Ljubitelji umjetnosti Mersada Berbera tako imaju priliku razgledati vrhunska djela ovog cijenjenog umjetnika, koji je zadnji izložbu u Šibeniku imao davne 1984.godine .

 

 

Riječ je o deset umjetničkih djela, tehnike ulje na platnu, velikih formata, a kako ističu iz Fondacije Mersad Berber kao što i sam naziv izložbe sugerira, sretno, živahno,raspjevano – u jednom dahu, tako su i ova izložena djela u jednom dahu nastala, i to u mediteranskom dalmatinskom autorovom neoklasicističkom stilu renesansnih motiva Dubrovačkih flora, koje su upravo i isključivo naslikane u periodu od 2000. do 2012. godine u autorovom dubrovačkom ateljeu.

 

Postavku izložbe potpisuje Fondacija Mersad Berber ,a ista je poklon Gradu Šibeniku i svim Šibenčanima od strane Fondacije , te će biti otvorena do 15.srpnja 2021. godine.