“Goranovo proljeće” i bogata arhiva manifestacije odsad dostupni na web domeni

U drugoj pandemijskoj godini najstarija i najznačajnija hrvatska pjesnička manifestacija Goranovo proljeće nije mirovala. U okviru kalendarskog proljeća uspješno su i uživo održali sve festivalske programe s brojnim domaćim i stranim pjesnicima i pjesnikinjama, dodijelili nagrade i nastavili suradnju s pjesničkom platformom Versopolis, dok je kraj godine ostao rezerviran za lansiranje nove web-stranice.

 

Na domeni goranovo.hr posjetitelji će pronaći novosti vezane uz manifestaciju, njezine nagrade, projekte i programe, ali i bogatu arhivu iz pedesetosmogodišnje festivalske povijesti. Niz tekstualnih i vizualnih sadržaja prvi put je javno dostupan, uključujući kompletan izdavački plan, pregled festivalskih gostiju te foto-arhivu. Neka od izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić se na stranici može besplatno preuzeti u PDF formatu ili čitati online.

 

Svi ljubitelji i ljubiteljice poezije i oni koji će to tek postati Goranovo proljeće sada mogu pratiti i virtualno te i sami svojim prilozima sudjelovati u izgradnji vrijedne digitalne arhive našeg pjesništva.

 

Također, podsjećamo da je natječaj „Goran za mlade pjesnike“ otvoren do kraja godine pa se pozivaju sve pjesnikinje i pjesnici do 30. godine starosti da  pošalju svog neobjavljeni rukopis i postanu dio bogate tradicije Goranovog proljeća.

 

Izvor: Goranovo proljeće