U tijeku su upisi u novi ciklus kiparskih radionica u Kulturnom centru Dubrava

Kulturni centar Dubrava će i ove godine za ljubitelje umjetnosti organizirati kiparske radionice. Namjenjene su svim uzrastima, od starijih razreda osnovne škole, pa do onih koji imaju želju za likovnih izričajem i u zrelijim godinama. Radionice će se održavati jedanput tjedno u trajanju od jedan i pol sat, utorkom od 19.15 – 20.45 h, sveukupno 24 školska sata.

Kako se ističe u najavi, pri upisu se potpisuje ugovor o pohađanju programa, a maloljetne osobe na upis moraju doći s punoljetnom osobom (roditeljem ili skrbnikom) koji mora donijeti na uvid dokument s OIB-om i potpisati ugovor, također treba pripremiti i OIB maloljetne osobe koju se upisuje.

Prijave su u tijeku , a za sve ostale informacije možete poslati upit na email adresu ns-dubrava@ns-dubrava.hr ili nazvati 01 2050 035.

 

O RADIONICI:
Upoznavanje s likovnim pojmovima volumena, plohe i kompozicije kroz praktičnu vježbu modeliranja reljefa od gline po promatranju. Izrada skulpture od začetne ideje – skice, pa sve do konačnog produkta. Usvajanje osnovnih kiparskih tehnika modeliranja gline i oblikovanje papira i žice kroz izradu reljefa, samostojeće forme i mobila, kao i osjećaj za prostor i treću dimenziju. Razvijanje motoričke vještine kroz poboljšan osjećaj za koordinaciju i ravnotežu. Usvajanje osjećaja za odnos kompozicije i detalja, te svladavanje likovnih pojmova kroz praktične zadatke. Upoznavanje s međuodnosom crteža i skulpture kroz izradu reljefa. Razvijanje osjećaja za prenošenje stvarnih motiva u skulpturu i izražavanje vlastite kreativnosti kroz zadatke sa slobodnom temom.

 

Izvor: Narodno sveučilište Dubrava