13. “GAVRANFEST” U AUGSBURGU U NJEMAČKOJ

Od 17. do 19. ožujka 2022. godine u Sensemble Theatre u njemačkom Augsburgu održavat će se 13. GavranFest, međunarodni kazališni festival na kome se izvode predstave nastale prema tekstovima hrvatskog kazališnog pisca Mire Gavrana.

Selektori i organizatori festivala Anne Schuster i Sebastian Seidel pozvali su na ovogodišnji festival pet predstava iz tri zemlje, a riječ je o Rumunjskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj i teatrima iz Bukurešta, Augsburga, Minhena i Zagreba. Festival će se otvoriti premijernom izvedbom Gavranove drame “Sladoled” u produkciji domaćina Sensemble Theatrea.

Uz kazališne izvedbe na festivalu će biti održana i promocija autorove knjige drama na njemačkom jeziku “Jedna drama i četiri komedije” u prijevodu  Tihomira Glowatskog, Ljerke Orešković Herrmann i Ludwiga Steindorffa. Također će se održati i tri razgovora nakon odgledanih predstava s autorom i ansamblima.

Povodom održavanja ovoga festivala Miro Gavran je izjavio: “Iznimno sam sretan što se nakon tri odgode uzrokovane pandemijom napokon GavranFest ponovno održava u Njemačkoj u Sensemble Theatru s kojim sam kao autor izvrsno surađivao proteklih petnaestak godina. Veselim se susretu s glumcima i redateljima, koji su radili na mojim predstavama, kao i susretu s njemačkom publikom.”

 

Program festivala:

 

17. ožujak “SLADOLED” Sensemble Theatre, Augsburg, Njemačka

18. ožujka “KREONTOVA ANTIGONA” Theatar UND SO FORT, Minhen, Njemačka

18. ožujka “NA KAVICI U PODNE”, Teatar GAVRAN, Zagreb, Hrvatska

19. ožujka “ČEHOV JE TOLSTOJU REKAO ZBOGOM”, Sensemble Theater Augsburg, Njemačka

19.ožujka “SVE O ŽENAMA” Teatru Arte dell’ Anima, Bukurešt, Rumunjska

 

Izvor: Teatar GAVRAN