RADIONICA ISKUSTVA ČITANJA DRAMSKOG TEKSTA: MUKA KRISTOVA RAJMUNDA KUPAREA

U mjesecu ožujku program Citadele libri posvećen je Rajmundu Kupareu, dominikancu, akademiku, estetičaru, pjesniku, kojeg predstavljaju kao dramatičara, autora odličnih drama o Isusu Kristu.

Kako se ističe u najavi, u adventu su predstavili „Porođenje“ a sada u korizmi predstavljaju „Muku“ i „Uskrsnuće“ uz pomoć  novog programa: radionice iskustva čitanja dramskog teksta (reading play experience workshop) koji se pokazao kao uspješan interaktivan način upoznavanja s dramom: kroz zajedničko čitanje drame i razgovor o njoj.

Radionice se uživo održavaju 08.03. i 29.03. 2022. (utorak), 19-21 h u prostoru Citadele libri, Ulica Franje Račkog 11, Zagreb. Radionicu vodi: Sanja Nikčević.

Ciljevi ove radionice su: kako ulazak u svijet drame produbljuje vlastito iskustvo i spoznaje; kako drama/kultura mogu promovirati temeljne ljudske vrijednosti; zašto je ova drama o muci Isusa Krista odličan način druženja obitelji u korizmeno vrijeme; kako odbaciti stereotipe u čitanju duhovnih tema?

Na radionici će se doznati čemu služi pisac u svetoj priči i kako je Kupareo odgovorio na pitanja: Za koga je pravednik raspet? Zašto se Baraba obratio? Zašto Juda nije mogao tražiti oprost od Isusa? Zašto je Pilat poslušao židovske starješine?

 

Izvor: Citadela libri