Najpoznatije dječje pjesmice i brojalice u besplatnoj “Mozaikovoj slušaonici”

Nakon „Orašara“ i „Carevog novog ruha“ u Mozaikovoj slušaonici ljubitelji književnosti za najmlađe mogu  uživati u pjesmicama i brojalicama koje su obilježile svako djetinjstvo. Pjesmice i brojalice su super način da se djecu nauči novim riječima, a pomažu i u kognitivnom razvoju.

 

Kako se ističe u najavi u knjizi „Pliva patka“ naći ćete simpatične pjesmice i brojalice na kojima smo odrasli te koje će i vaši mališani obožavati. Neke od njih su dobro poznate poput Pliva patka preko Save i Eci peci pec.

 

Pjesme i brojalice oslikala je poznata ilustratorica Željka Mezić, a spikerica Mirela Matković, najpoznatiji hrvatski glas, udahnula je život najpoznatijim dječjim pjesmicama i brojalicama.

 

Treću audio slikovnicu možete poslušati na ovom linku: https://youtu.be/OsxS78coLrQ

 

Izvor: Mozaik knjiga, Zagreb ožujak 2022.

 

Podsjetimo, u godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga krenula je s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija. Tako svojim sadržajima potiču razvoj čitateljskih navika kod opće populacije, ali i odgajaju buduće čitatelje.

 

Projekt na suvremen i jednostavan, uhu i oku ugodan i prirodan način djeci pomaže da usvoje znanja i vještine potrebne za život.Slikovnice su besplatne te lako dostupne na društvenim mrežama. Putem linka dolazi se do kanala na kojem su ponuđene slikovnice za slušanje. Klikom se otvaraju i listaju slikovnice, a glas prati tekst na stranici.

 

Slušajući priče iz slikovnica, djeca savladavaju za život potrebne vještine: govor, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva, a time i ključna, knjiga u djetetovu razvoju, a čitanje i slušanje slikovnica od najranije dobi razvija i njeguje strast prema čitanju.

 

Kako bismo izgradili bolje, pametnije i kreativnije društvo, želimo medij knjige podržati sloganom „Djeca koja čitaju i slučaju najbolje priče postaju ljudi koji misle“. Predstavimo našim najmlađima najljepše priče i pokažimo im čaroliju koju skrivaju slikovnice.

 

Izvor: Mozaik knjiga