Na “2. Zagrebačkom festivalu monodrame” izvest će se šest monodrama iz Hrvatske i inozemstva

Od 24. do 30. svibnja 2022. godine u organizaciji Teatra GAVRAN,  te u partnerstvu sa Urania- prostorom kreacije će se održati „2. Zagrebački festival monodrame“ , na kojem će se izvesti šest monodrama iz Hrvatske i inozemstva, prema izboru selektorskog tima u kojem su bili producentica Maja Šegota, književna kritičarka Andrea Divić, te dramaturgica i kazališna spisateljica Dina Vukelić.

 

Kako se ističe u najavi,  Festival 24. svibnja otvara monodrama „Mala čuda“ u izvedbi Sanje Milardović , te u organizaciji Teatra Exit i Umjetničke organizacije TeatruM.Potom 26. svibnja, slijedi „Bukača“ u izvedbi Tee Šimić i produkciji Kazališne družine Emma.  Dan kasnije, u petak  27. svibnja, u Uraniji će se održati izvedba monodrame  „Dobro došli u klub“  u izvedbi Silvija Vovka i produkciji KOTOR Teatra.

 

„Pustolovine Baruna Münchhausena“ iz GK Žar ptica , a u izvedbi glumca Marka Hergešića na repertoaru su u subotu 28. svibnja, dok će se „Posljednja Krappova vrpca“ u izvedbi Georgija Jolevskog iz Makedonskog narodnog teatra održati u nedjelju 29.svibnja. Festival će 30.svibnja zatvoriti  monodrama „Vic o Sizifu“ u izvedbi Karla Mrkše, a u produkciji Umjetničke organizacije Punctum i Kunst Teatra.

 

Članovi žirija pred kojima će i ove godine biti zahtjevan zadatak ocijeniti najbolju monodramu  će redom biti cijenjeni umjetnici : glumica Branka Cvitković, književnik Dubravko Jelačić Bužimski i profesorica Vesna Muhoberac. Najbolja monodrama će 31.svibnja primiti nagradu „Zlatna krila”, rad uglednog akademskog slikara i kipara Dimitrija Popovića.

 

Izvor: Teatar GAVRAN