Svečano zatvoren 7.GavranFest u Pragu

Posljednji dan 7.GavranFesta u Pragu Teatar Gavran izveo je svoju hit komediju Sladoled. Uloge su tumačile glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica , a režiju potpisuje glumac Boris Svrtan.

Na središnjem praškom trgu u večernjim satima, na kazališnim daskama kazališta Studio dva održano je svečano zatvaranje 7.GavranFesta, a svoje zadovoljstvo festivalom iskazali su u ime Lastavice Hadis Medenčević te autor Miro Gavran koji je posebno zahvalio Michaly Hruby i Alžebeti Steimeirovoj iz kazališta Studio Dva te svima iz Lastavice, a napose predsjedniku Bole Soleru , direktoru festivala Nenadu Bojiću, te selektoru festivala Františeku Karochu.

Potom je zagrebački Teatar Gavran izveo je svoju komediju Sladoled koja je ujedno imala svoju 115.izvedbu. Riječ je o komediji u kojoj su glavne junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje  dinamičnim humornim prizorima u kojima će se prepoznati svaka žena.

 

“Moj dojam je da je ove godine daleko više publike zato što se očito čulo za festival po gradu, tako da ima i naših ljudi, ali i jako puno Čeha. Svaka predstava je prevedena na češki, a izbor predstava mi je bio jako zanimljiv. Uspjela sam odgledati predstavu Teško je reći zbogom beogradskog Teatra Vihor i mislim da su glumci bili sjajni. Čini mi se da je ove godine organizacija i sadržaj na jednom većem nivou nego što je to bilo prošle godine napravljeno, te se nadam da će tako živjeti i dalje.” rekla je glumica Ana Vilenica.

Praška publika je prošle godine imala priliku vidjeti ovu komediju na 6.GavranFestu, stoga brojne ovacije publike ne čude. Publika je glumice nagradila pljeskom te ih je nekoliko puta vraćala na scenu.

Nakon izvedbe komedije Sladoled u kazalištu Studio dva druženje se nastavilo u udruzi Lastavica.