U Muzeju Mimara otvara se izložba „Styrian Art goes Zagreb“ koja će predstaviti suvremenu umjetnost Štajerske

Ove godine Muzej Mimara obilježava trideset godina djelovanja, te su odlučili svoja vrata otvoriti uspješnim projektima suvremene umjetnosti. Naime, 6. rujna 2017.godine u 19:00 sati otvara se izložba pod nazivom  Styrian Art goes Zagreb. Riječ je o izložbi koja predstavlja djela suvremenih umjetnika iz Štajerske.

„Izložba u zagrebačkom Muzeju Mimara prikazuje isječak aktualne situacije suvremene umjetnosti u Štajerskoj. Deset umjetničkih ličnosti raznim tehnikama i položajima predstavit će u Zagrebu više od trideset radova. Izložba nije na vrhu, već prikazuje važne zastupnike umjetnosti iz Štajerske. Riječ je o razumijevanju, kao i o društvenim položajima umjetnika iz Štajerske.

Važno je prikazati umjetnička i kulturna postignuća umjetnika i ponuditi im pozornicu u Zagrebu, stoga je ova izložba snažan i važan iskaz za umjetnost u Štajerskoj.“ ističu kustosi izložbe  dr. Georg Köhler te inž. Johan Baumgartner.

 

 

Kako se ističe u najavi umjetnici Hubert Brandstätter, Anita Buchgraber, Günter Brus, Karl Dobida, Silvia Knaus, Asma Kocjan, Walter Kratner, Franz Sattler, Marion Rauter i Verena Rotky prenijet će svojim radovima izvedenim u raznim tehnikama prikaz dostignuća i stalnih istraživanja i novih iskustava u prezentaciji snažnih individualnih izričaja.Preko ovog segmenta umjetnosti hrvatska će publika upoznati živu aktivnost koja odlikuje kulturni život Štajerske.

 

 

Izložbu Styrian Art goes Zagreb možete razgledati do 21. rujna 2017.godine u Muzeju Mimara.