Ispred HNK u Zagrebu otvoren “KUL ADVENT”

Svečanim paljenjem prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca na Trgu bana Jelačića, započeo je iščekivani Advent u Zagrebu, u sklopu kojega se do 07. siječnja 2018.godine samo središte grada Zagreba pretvara u pravu božićnu bajku. Uz već popularne adventske sadržaje i lokacije, Zagreb je od sinoć bogatiji za još jednu istinsku adventsku atrakciju – KUL ADVENT, koji će se od 02. do 23. prosinca 2017.godine, održavati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a sve pod motom  I kultura je Kul!

 

 

 

KUL ADVENT u središte adventskih zbivanja stavlja umjetnički izričaj, onaj glazbeni, ali i likovni, a s lokacije ispred i oko Hrvatskog narodnog kazališta, tijekom trajanja premijernog izdanja ove nove manifestacije, smjenjivat će se  zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika, nastupe DJ-eva i neizbježne nastupe zborova, dječjih zborova i vokalnih ansambala s prigodnim božićnim napjevima i repertoarom.

 

U ponedjeljak, 04. prosinca 2017.godine, program u 17:00 sati započinje odličnim jazz programom uz nastup Tomija Novaka & Kreše Oremuša feat. Anastasija Kapetanova,  a večer će biti zaokružena uz program Božić 21. stoljeća. U sklopu ovog programa, studenti Muzičke akademije počastit će nas ponovno klasičnim djelima, od baroka, klasike do jazza i božićnih evergreena.

 

Fotografija: KUL ADVENT

 

Inače, ideja da se samo Hrvatsko narodno kazalište zajedno s prostorom oko kazališta  ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, a sve u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno. Uz naglasak na glazbenu, scensku, likovnu i primijenjene umjetnosti te promociju, ovom se manifestacijom želi naglasiti i značaj umjetnika kao aktivnih dionika hrvatskog društva.

 

Tako će, uz bogat program, u prigodnim adventskim kućicama oko HNK, već od ponedjeljka, 04. prosinca 2017.godine, mladi umjetnici  imati priliku predstavljati svoja umjetnička djela, a posjetitelji će po povoljnim cijenama moći kupiti umjetnička djela kao prigodan  dar povodom Božića i Nove godine. Cjelokupnu ponudu KUL ADVENTA zaokružuje će i posebna gastronomska ponuda, s naglaskom na kulinarske delicije i specifičnosti kulinarske tradicije iz raznih dijelova Hrvatske.

 

 

Izvor : KUL ADVENT