50.-ta izvedba ZKM-ova “Hinkemanna” 05.sprnja pred hvarskom publikom

Zagrebačko kazalište mladih u četvrtak, 05. srpnja 2018. gostuje na 57. Hvarskim ljetnim priredbama i upravo će pred hvarskom publikom glumački ansambl ZKM-a izvesti jubilarnu 50 – tu izvedbu Hinkemanna – višestruko nagrađivanu i hvaljenu predstavu ZKM-a.

 

Drama ‘Hinkeman’ njemačkoga ekspresionista Ernsta Tollera premijerno je izvedena u ZKM-u 7. studenog 2015. godine, a u predstavi glume :  Rakan Rushaidat,  Mia Biondić,  Frano Mašković,  Doris Šarić Kukuljica,  Dado Ćosić,  Petar Leventić,  Jasmin Telalović,  Vedran Živolić,  Marica Vidušić,  Milica Manojlović,  Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić. Scenograf je Branko Hojnik, a kostimografkinja Doris Kristić.

 

Nagrade: Nakon premijere predstava je ostvarila niz gostovanja te osvojila brojne nagrade na raznim festivalima u Hrvatskoj i regiji: nagrađena je na Međunarodnom festivalu INFANT u Novom Sadu 2016. te s dvije Nagrade hrvatskoga glumišta 2016.  (za najbolju dramsku predstavu i mušku glavnu ulogu), s tri nagrade na Gavellinim večerima 2016., s tri nagrade na Jugoslavenskom pozorišnom festivalu Bez prevoda u Srbiji i s četiri nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci 2017.

 

ZKM-ov Hinkemann uskoro je na gostovanju i ovogodišnjeg Mittelfest-a gdje je najavljen kao jedna od najznačajnih europskih predstava.

 

 

Izvor:Zagrebačko kazalište mladih