Vrhunskim koncertom u Lisinskom krenuo „Plavi ciklus“ Zagrebačke filharmonije

Nova koncertna sezona Zagrebačke filharmonije pod sloganom Jer niste čuli sve otvorena je u tradicionalnom Plavom ciklusu vrhunskom izvedbom zagrebačkoj publici poznatog austrijskog maestra Hansa Grafa, koji je i sada, kao i prilikom svojih ranijih nastupa u glavnom gradu Hrvatske,  osvojio srca ljubitelja klasične glazbe.

 

Na održanom koncertu zagrebački filharmoničari su pod dirigentskim vodstvom Hansa Grafa upriličili vrhunske izvedbe djela velikana glazbenog stvaralaštva Wolfganga Amadeusa Mozarta, Praška simfonija, Janačekova Sinfonietta i Dvořákova 6. simfoniju u D-duru.

 

Poznat po širokome rasponu svojeg repertoara i kreativno sastavljenim programima, istaknuti austrijski dirigent Hans Graf danas je jedan od najcjenjenijih glazbenih umjetnika.

 

Hans Graf redovito nastupa sa svim značajnijim orkestrima u svijetu. Nastupao je i ponovno će ravnati orkestrima Clevelanda i Philadelphije,  filharmonijama New Yorka i Los Angelesa, kao i orkestrima Bostona, San Francisca, St. Louisa, Cincinattija, Detroita, Dallasa, Baltimorea, Vancouvera, Milwaukeeja, te Nacionalnim simfonijskim orkestrom i Komorsnim St. Paul orkestrom.

 

U Europi maestro Graf dirigirao je orkestrima Bečke i Londonske filharmonije, Bečkim simfoničarima, Kraljevskim Concertgebouw orkestrom i Gewandhaus orkestrom iz Leipziga, kao i  St. Petersburg filharmonijom. Ravnao je i Njemačkim simfonijskim orkestrom u  Berlinu,  Orkestrom Bavarskoga Radija, Rotterdamskom  filharmonijom, Budimpeštanskim festivalskim orkestrom, Danskim Radio simfoničarima i Radio filharmoničarima Nizozemske.   Također redovno dirigira Simfonijskim i filharmonijskim orkestrima u Sydneyu, Hong Kongu i Seoulu.

 

 

Izvor: Zagrebačka filharmonija