Zašto je ljubav dlakava i što to Melkior rješava?

Nives Madunić Barišić urednica je, dramaturginja i književnica. Uređuje emisije za djecu i stvara radiodrame, a osvojila je i nagrade na međunarodnim festivalima Prix Marulić i Prix Ex Aequo. Njezina mašta ne poznaje granice pa je tako autorica nekoliko dječjih igrokaza, a redovito objavljuje i priče u časopisima za djecu Prvi izbor i Radost.

Povod ovotjednom osvrtu promocija je romana Dlakava ljubav, održana 13. prosinca u Hoću knjigu koju donose nakladnička kuća Mozaik knjiga i urednik Zoran Maljković. Autorica je zajedno uz književne kritičarke Dubravku Težak i Laru Paić, te uz dramskog umjetnika Sašu Bunetu predstavila najnoviji književni ostvaraj u kojemu detektiv Melkior ima novi slučaj. Psa Melkiora i djevojčicu Taru upoznali smo u romanu Tajna čokoladnih bombona pa se s njima nastavili družiti u romanima Lunapark te Mrak i strah da bismo na početku došli do Dlakave ljubavi, njegovog četvrtog slučaja. Melkior se ovaj puta bavi epidemijom zaljubljenosti, promjenama u obitelji, ali ga zaokupljaju i posesivnost i ljubomora kojima je suprotstavljena sloboda kao mjera ljubavi, ali i pravo na pogreške. Osim osjećajne tematike, roman je protkan i tematikom pjesništva i pisanja, a autorica vješto u prozni tekst uklapa i lirske dijelove. Fantastični i kriminalistički motivi uz personificirane likove životinja priču čine još zanimljivijom mladim čitateljima, stoga toplo preporučam da posegnete i za prvim trima knjigama.

Likovi Nives Madunić Barišić zasigurno će zaintrigirati vaše najmlađe, a detektiv Melkior i njegovo društvo među ovim se koricama upuštaju u još jednu avanturu. Kako ona završava? Morat ćete pročitati da biste saznali!