Kako se suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – “biti ženom” zna Štefica Cvek

U zagrebačkom Kino klubu Grič održana je premijera predstave Štefica Cvek u raljama života nastala prema istoimenom romanu Dubravke Ugrešić , a u produkciji Teatra Binocular.

 

Kako se suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom večina žena zna da nije lako. A upravo ta problematika muči Šeficu Cvek koja se suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima,te  frigidnim intelektualcima.

 

„Ovo je jedna suvremena varijanta Štefice Cvek koja je rađen  pokaže podsvjesni nivo Štefice Cvek . Natalija Đorđeić je po meni idealna za tu osobu i nadam se da ćemo zadobiti  povjerenje građana“ ističe Borna Armanini , redatelj predstave

 

Roman Dubravke Ugrešić Štefica Cvek u raljama života  duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu. Uloge tumače: Natalija Đorđević, Ranko Zidarić i Ana – Marija Vrdoljak.

 

„Pa pokušali smo napraviti Šteficu koja je danas u ovom suludom vremenu i dalje naivna i poštena što su danas uistinu rijetke osobine i nekako materijalizirati taj njen bogati život , njene snove i kazalište je za to idealan medij te sam sretna što radim sa ovako maštovitim redateljem i kolegama“ rekla je glumica Natalija Đorđević

 

Štefica Cvek na koncu upoznaje svog Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život, a kako će im to poći za rukom možete provijeriti  u Kinu klubu Grič.