U “Šetnji s Kolumbinama” upoznajte legende vezane za grad Zagreb ,kulturu Hrvatske , umjetnost i povijest

U samom srcu Zagreba ljubitelji turističko-edukativnih , ali i kulturno -povijesnih tura mogu uživati u Šetnji s Kolumbinama. Naime, riječ je o izvedbeno-interaktivnoj i kostimiranoj turi u centru Zagreba koja sadrži puno komedije, smijeha, veselih glumačkih izvedbi, ali  i zabave.

 

Ako ste stanovnik grada Zagreba ili jednostavno planirate posjet Zagrebu , a voljeli biste saznati povijest i kuturu grada,  možete to učiniti i u Šetnji s Kolumbinama, koje će Vas kroz predstavu u pokretu , zabaviti, ali i educirati.

 

„Mi u stvari imamo jedan zadani scenarij čija sam ja autorica , ali također i potpisujem i režiju i jedna sam od izvođačica , ali unutar te moje fikcije i razigrane mašte dotičemo se puno povijesnih činjenica , legendi vezanih za grad Zagreb , opčenito za kulturu Hrvatske , umjetnost i povijest . Isto tako progovaramo na naš šarmantan način iz likova Kolumbina , tekstove naših velikana poput Matuša, Zagorke , Preradovića, Ujevića i tako dalje“ rekla je Irena Matas , autorica projekta .

 

Fotografija: www.facebook.com/Šetnja-s-Kolumbinama

 

Autorica projekta Šetnje s Kolumbinama je Irena Matas ,koja je osmislila šetnju po Zagrebačkim znamenitim lokacijama koje su protkane povijesnim činjenicama kao i legendama. Predstava u pokretu se izvodi na radost domaće publike na hrvatskom jeziku, a radnja predstave temeljena je na hrvatskoj  kulturnoj i umjetničkoj baštini iz područja književnosti, kazališta i filma.

 

Ako i vi želite u sljedeću Šetnju s Kolumbinama više informacija i raspored možete pronaći na njihovom Instagramu  i FB stranici Šetnja s Kolumbinama , ali i na stranici Turističke zajednice grada Zagreba.