Đani Stipaničev gala koncertom „To je tvoja zemlja“ u Lisinskom odaje počast Vici Vukovu

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u utorak  5. veljače u 20:00 sati  hrvatski tenor Đani Stipaničev održat će gala koncert To je tvoja zemlja u čast Vici Vukovu. Za tu priliku najavio je  poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama i sjećanjem na prekrasno stvaralaštvo ove legende hrvatske glazbe.

 

„Svi koji poznaju moj glazbeni put i karijeru do sada u ovih dvadeset i pet godina znaju da je ona nedjeljiva u koncertnom smislu od repertoara Vice Vukova . Danas ne postoji koncert na kojem ne izvodim neke od njegovih uspješnica. Ja sam organizirao jedan koncert njemu u čast 2009.godine na prvu obljetnicu njegove smrti u Ciboni , sada je prošlo već deset godina i smatrao sam da bi bilo lijepo prisjetiti se jednog takvog velikana koji nije imao samo glazbenu karijeru već je imao i drugo značenje, jer živio je u takvom vremenu . Konotacije kad spomenemo Vice Vukova znamo gdje sežu i  gdje dopiru , a ja sam osoba koja nastavlja njegov put na glazbenoj sceni u Hrvatskoj. Tako je Hrvatska liga borbe protv raka objeručke prihvatila ideju , odredili smo termin u veljači  i ovim putem pozivam sve da dođu na koncert koji ima humani karakter. Bit će to prekrasna večer sjećanja na našeg velikana Vicu Vukova!“ – istaknuo je Đani Stipaničev.

 

Kako se ističe u najavi , uz Đanija Stipaničeva na koncertu će nastupiti i diva Radojka Šverko, Tomislav Bralić, klapa Ragusavecchia,  te posebna gošća – Vicina unuka Vita Vukov. Revijalni zvuk i nezaboravnu gala večer upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića, a otpjevat će se prekrasne izvedbe kao što su Pismo ćali, Zvona moga grada i druge samo su dio posebnog repertoara.

 

Koncertom To je tvoja zemlja Hrvatska liga protiv raka obilježava 52. godišnjicu uspješnog rada, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć oboljelima od raka kojima je pomoć najpotrebnija.