Predstavljena je nova koncertna sezona Zagrebačke filharmonije

U zagrebačkom Jazz & Cabaret clubu Kontesa orkestar sa 149-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja u Zagrebu, Hrvatskoj, ali i inozemstvu , Zagrebačka filharmonija najavila je novu koncertnu sezonu 2019/2020 u koju ide s novim ciklusom i modernim glazbenim projektima.

 

Pod sloganom Jer niste čuli sve Zagrebačka filharmonija predstavila je novu koncertnu sezonu na kojoj će nastupiti niz vrhunskih glazbenika, a osim toga pripremila je i mnoštvo raznovrsnih i kvalitetnih koncerata koji će zadovoljiti povećane potrebe za kulturnim sadržajima u grada Zagrebu.

 

„149. sezona , četiri ciklusa , Crveni i Plavi Off ciklusi i za najmlađe Minimini ciklus jer na najmlađima svijet ostaje.Nama je cilj da u budućnosti dođe sve veći broj djece na koncerte jer glazba stvara bolje i kvalitetnije društvo“ ističe ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

 

Novu koncertnu sezonu Zagrebačka filharmonija će otvoriti 27. rujna Crvenim ciklusom pod ravnanjem dirigenta Davida Danzmayra,Plavi Ciklus se otvara 4.listopada koncertom Kristjana Jarvi-a, dok se OFF ciklus otvara 18.listopada mjuziklom i operetom The best off Opereta&Musical uz nastupe Sandre Bagarić i Đanija Stipanićeva , a pod ravnanjem Krešimira Batinića. Tu su  i brojni koncerti s Hrvatskom glazbenom mladeži, ali i nastup hrvatske pjevačice Jelene Radan koja će sa Zagrebačkom Filharmoniji nastupiti na koncertu pod nazivom Voyage &Fado.

 

„15.svibnja 2020. održat će se nešto specijalno , po prvi puta ću održati koncert sa Zagrebačkom filharmonijom . Stvarno se nadam da ću opravdati povjerenje i želim da glazba te večeri bude na prvom mjestu“ rekla je tim povodom pjevačica Jelena Radan.

 

Nastup Jelene Radan i Pedra Abreua / Fotografija: Matija Habljak

 

Kako se ističe u najavi , redoviti ciklusi Zagrebačke filharmonije – Crveni i Plavi nude ukupno 22 koncerta,a u goste dolazi sjajni pijanisti nove generacije Andrew von Oyen i Bruno Vlahek, virtuozna violinistica Karen Gomyo; dirigent i violinist u jednom – Massimo Quarta, specijalist za Paganinijeva virtuozna djela, zatim pijanistička zvijezda Simon Trpčeski koji će izvedbom Beethovenovog 5. koncerta za klavir obilježiti 250. godišnjicu rođenja ovog velikog skladatelja, karizmatična operna diva Dubravka Šeparović Mušović te jedna dirigentica: maestra Alevtina Ioffe. Zagrebačka filharmonija najavila je i nastavak suradnje s maestrom Dmitrijem Kitajenkom, te snimanje trećeg po redu nosača zvuka za prestižnu izdavačku kuću Oehms classics.

 

Četvrtu godinu zaredom Zagrebačka filharmonija će u novogodišnje jutro održati koncert u Salzburgu, potom slijedi nastup 23.siječnja u Rimu s našim talentiranim pijanistom Ivanom Krpanom i dirigentom Vetonom Matervcijem, dok će sezonu zatvoriti 29.svibnja koncertom u Crvenom ciklusu s pijanistom Brunom Vlahekom. Novost u novoj koncertnoj sezoni je da će isteči ugovor šefu dirigentu Davidu Danzmayru.

 

„ Hrvatska je prekrasna zemlja s puno izvrsnih glazbenika. Glazbeni život u Hrvatskoj je iznimno bogat, i stoga sam ponosan što sam bio dio toga. Zavolio sam orkestar, imamo uistinu dobar odnos i premda mi je ovo posljednja sezona na mjestu šefa dirigenta, i dalje ću nastaviti održavati koncerte sa Zagrebačkom filharmonijom“ rekao je maestro David Danzamyr.

 

U novoj koncertnoj sezoni Zagrebačku filharmoniju očekuje turneju po Austriji – Njemačkoj- Švicarskoj u sklopu koje će koncerte održati u europskim glazbenim centrima: Beču, Dresdenu, Münchenu, Frankfurtu i Zürichu.