“27. Susreti lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske” ponovno u Osijeku!

Grad Osijek ugostiti će više od 300 lutkara na 27. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji će u našem gradu biti održan od 29. srpnja do 2. lipnja, rečeno je na konferenciji za novinare u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

 

Ovogodišnji SLUK – festival Hrvatskog centra UNIMA organizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć Akademije za umjetnost i kulturu, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i brojnih sponzora. Izvršni producent i ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić istaknuo je kako će se u programu moći vidjeti čak 17 predstava od kojih 13 u natjecateljskoj konkurenciji, a četiri u off programu, uz to bit će organizirane i četiri izložbe te radionica i predavanje.

 

Predsjednica Organizacijskog odbora i predsjednica HC UNIMA-e Jasminka Mesarić naglasila je kako lutkari na SLUK najviše vole doći upravo u Osijek, te istaknula kako je Upravni odbor UNIMA-e odlučio da će sve prijavljene predstave dobiti priliku nastupiti na Festivalu. Uz to, dodala je Mesarić, sve četiri izložbe iznimno su važan dio programa: izložba o povijesti UNIMA-e, izložba stvaralaštva slovačkog umjetnika Miroslava Duše, izložba studenata Akademije za umjetnost i kulturu – Odsjeka za kreativne tehnologije, te izložba o 60 lutkarskih sezona osječkog „malog“ kazališta.

 

U ime Akademije za umjetnost i kulturu Saša Došen je naglasila kako će studenti pod mentorstvom svojih profesora aktivno sudjelovati u programu, ne samo kroz pripremu spomenutih izložbi, već će uoči SLUK-a organizirati predstave koji će najaviti događanja na samom Festivalu. Naime u subotu 25. svibnja u 9,30 ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića krenut će prema središtu grada lutkarski mimohod, a na četiri će se lokacije: Trgu Ante Starčevića, Trgu Jug II, Trgu bana Josipa Jelačića i Drven parku, u subotu i nedjelju održavati besplatne predstave za mališane. Ulaznice za predstave u konkurenciji mogu se kupiti na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku po cijeni od 20 kuna, a predstave iz off programa, te izložbe besplatne su za sve posjetitelje. Program festivala možete pronaći na www.djecje-kazaliste.hr

 

 

Izvor: Dječje kazalište Branka Mihaljevića