Je li želja dovoljna?

Svi znamo za pjevanje u paru, ples u paru, sviranje u paru, no kada se dvije kreativke spoje u pisanju, čeka vas prava literarna poslastica. Ovaj prvijenac proizišao iz udruženih pera Marine Kuleš i Nataše Debeljak neće vas ostaviti ravnodušnima, a Naklada Ceres i urednik Dragutin Dumančić su literarnu umotvorinu ovih kreativnih spisateljica (inače marketing menadžerice i inžinjerke kemije) i ukoričili. Autorice su se udružile pod pseudonimom Mana Pass, a što donose, saznajte danas.

 

Riječ je o romanu jednostavnog naziva Želja. Već na samim koricama nalazi se intrigantno pitanje: Što učiniti kada želja nije dovoljna? No, ne očekujte odgovor na to pitanje jer će vas roman toliko zaokupiti da će vam se pojaviti bar još nekoliko pitanja, kao i čitav kovitlac emocija i trenutaka prepoznavanja. Naime, glavna junakinja Nora studira u Osijeku i ondje se skrasi. Naoko sve ide po planu, ali onda se dogodi nešto što se život zove. I što se može dogoditi svakome od nas ili oko nas.

 

Obitelj i obiteljski (a i međuljudski) odnosi, studij, pa i posao, ljubav, roditeljstvo, sreća, ali i gubitci; sve ono što se događa i što proživljavamo, sve velike odluke i emocije, sve to našlo je svoje mjesto u rečenicama između korica. Bez suvišne kićenosti, a opet naglašene emotivnosti rečenice prenose sve ono što trebaju i uvlače se ispod čitateljske kože izazivajući i suze i smijeh, navodeći nas da s junakinjom živimo i proživljavamo upravo život i želje. Roman je ovo koji se čita u dahu i ne ispušta do kraja.

 

Upravo zato, vjerujem da će vas razveseliti da osim Nore kratko upoznajemo još četiri žene čije priče tek trebamo ugledati ispisane, tako da će štiva za užitak biti i više no dovoljno pa preostaje vidjeti kako će dva pera ispreplesti i ispričati pet priča. U iščekivanju ostalih, pročitajte prvu!