Još poneka priča o nama jer ovakvih priča nikada dovoljno

Jelena Kastaneti mlada je spisateljica koja je dosad na čitateljske police smjestila zbirku pjesama Bez povratka, kao i roman (Moj) dnevniče. U njezinim se rečenicama pronalaze brojni čitatelji, a zbirka priča Priče o nama lako je našla put do čitateljskih srca. Nakon Priča o nama, ponovno pod budnim uredničkim okom Mirjane Paić Jurinić i u izdanju Alegria knjige Jelena Kastaneti donosi novu zbirku priča.

Još poneka priča o nama nastavlja se na svoju prethodnicu, slično koncipirana pa tako imamo cjeline – Njoj, Njemu, Tebi i Sebi kojima Jelena Kastaneti uspostavlja izravan odnos kako među pričama, tako i s čitateljima. Još jednom na kraju zbirke ostavlja prostor za izraziti sebe i emocije, misli i zaključke, a njih nakon čitanja neće manjkati. Vjerna svome stilu, autorica se hrabro hvata u koštac s još zrelijim temama: kako ne odustati, a kada ipak otići svojim putem; kako se nositi sa smrću i gubitkom, a kako s neočekivanim (i teškim) životnim promjenama. Iako dodiruje teške teme, u njenim se riječima lako pronaći i čuti dozu hrabrosti, utjehe i ljubavi, ljudskosti i emocija koje su nam u svim životnim trenutcima potrebne. Nenametljivo i blago, a pripovjedački snažno Jelena Kastaneti donosi priče ponekad ispričane težinom, ponekad tišinom, ali uvijek ljubavlju. Onom prijateljskom, onom roditeljskom, onom supružničkom, onom partnerskom, ljubavlju prema kućnome ljubimcu, no najvažnije – ljubavlju prema sebi i prema životu. Njezin je pripovjedački glas jasan i govori razgovijetno govoreći o tome da svaka priča u sebi nešto nosi, a da ne mora niti kraj uvijek biti sretan. Upravo ta činjenica svjedoči o životnosti njezinih priča i iskrenosti njezinih emocija o kojima pripovijeda jer se ne boji zaviriti i tamo gdje stanuje tama pa dovesti čitatelja na svjetlo.

Još poneka priča o vama zbirka je u kojoj ćete, nakon što ju dovršite, poželjeti da ima još poneka priča. Jer, priča o snazi ljubavi i priča o emocijama i životu nikada dovoljno, pogotovo napisanih ovako kako ih piše Jelena Kastaneti.