06.veljače 2021. će se održati humanitarna večer “HNK u Zagrebu za Petrinju”

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu organizira humanitarnu večer u sklopu akcije HNK u Zagrebu za Petrinju koja će se održati 6. veljače u 20.30 sati nakon izvedbe dramske predstave Gdje se kupuju nježnosti.

 

Događaj ima cilj pripomoći obnovi srušenom Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja koje je stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca 2020. godine a prijenos ove humanitarno glazbeno poetske večeri gledatelji će moći pratiti i na programu HRT-a.

 

Publici koja će svojim donacijama sudjelovati u humanitarnoj večeri predstavit ćemo panoramu banijskih pjesnika od početka stoljeća do danas u izboru pjesnika Miroslava Kirina.

Poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg govore Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović.

Ansambl Zoran Šćekić i prijatelji uvest će nas u svijet suvremene, eksperimentalne, avangardne i improvizirane glazbe. Članovi ansambla su: Davor Križić, Damir Prica Kafka, Saša Nestorović, Dani Bošnjak, Ivan Marincel, Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Ivar Roban Križić, Sven Buić, Alen Sinkauz, Kruno Levačić, Borko Rupena i Zoran Šćekić.

 

Ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji već će se novčane donacije skupljati na ulazu u kazalište u posebnoj kutiji koja se nalazi u foajeu kazališta.

 

Umjetnici i zaposlenici središnjeg nacionalnog kazališta pozivaju gledatelje i prijatelje teatra da se priključe akciji.

 

 

Donacija se može uplatiti i na račun otvoren za tu svrhu:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR0623400091510892879

Poziv na broj: HR00-OIB uplatitelja

Za uplate iz inozemstva: PBZGHR2X

Opis plaćanja: Humanitarna akcija HNK u Zagrebu za Petrinju