TEATAR GAVRAN U JUBILARNOJ DVADESETOJ SEZONI

U listopadu 2002.godine osnovan je Teatar Gavran praizvedbom monokomedije Mire Gavrana „Hotel Babilon”. Predstavu je režirala Aida Bukvić, a Mladena Gavran interpretirala je čak jedanaest različitih likova. Svoju slavljeničku dvadesetu godinu postojanja ovaj agilni putujući teatar obilježava 20. listopada promocijom monografije „Za glumce i publiku”.

 

Prvih dvadeset godina Teatra Gavran (2002. – 2022.)” autorice dr. sc. Lucije Ljubić, a sutradan u Maloj dvorani u Lisinskom izvedbom provokativne političke drame „Glasnogovorik”. Na repertoaru i nadalje ostaju hit-komedije iz prijašnjih godina „Na kavici u podne”, „Savršeni partner” i „Sve o muškarcima”.

 

Izvor: Teatar Gavran , Zagreb, listopad 2022.

 

U tijeku su pokusi za monodramu „Bit će sve u redu” koju će režirati Boris Kovačević, a u kojoj će osam uloga interpretirati Sven Jakir. Premijera je predviđena za početak iduće godine, za kada je zakazana i premijera lutkarskog igrokaza „Zeko traži mamu” na Dječjoj sceni Teatra Gavran.

 

Miro Gavran u društvu sina Jakova Gavrana, glumaca Luke Bjelice i Davora Kovača, te producentice Zorane Vukić Gavran iz Dječje scene Teatra Gavran / Izvor: Dječja scena Teatra Gavran , Zagreb , listopad 2022.

 

U proteklih dvadeset godina Teatar Gavran proputovao je stotine gradova diljem Hrvatske, gostovao je i u desetak europskih zemalja osvojivši publiku, kritiku i pregršt značajnih nagrada. Sve to vrijeme organizacijskom je voditeljicom bila Mladena Gavran, koja je usto u nekim predstavama i glumila, a neke režirala, dok je umjetničkim voditeljem i stalnim piscem bio Miro Gavran, najizvođeniji kazališni pisac u zemlji i inozemstvu. Prije četiri godine pokrenuli su i Dječju scenu Teatra Gavran koju su tada vodili Zorana Vukić i Jakov Gavran.

 

Izvor: Teatar Gavran